köksbelysning

Bra belysning ska framhäva ditt hems bästa sida. Med rätt ljussättning kan du framhäva eller dölja, göra ett rum större eller mindre, efterlikna det naturliga dagsljuset eller skapa intimitet. Nuförtiden är det nästan bara fantasin som sätter gränser, då utbudet av armaturer i spännande former och med nya tekniska lösningar är oerhört brett.

En trivsam ljusmiljö är också viktig för vårt välbefinnande och välmående, särskilt för oss nordbor under den mörka hösten och vintern. Ljusmiljöer skapar också sinnesstämmning, ett bra ljus för att utföra sitt arbete gör att vi orkar mer och lyckas bättre medan en lugn miljö för avkoppling kräver en helt annan ljussättning.

Nya ljuskällor och moderna armaturer som är mer effektiva och ger mer ljus per watt än äldre, gör att mindre effekt krävs för att uppnå samma resultat som tidigare. Moderna armaturer och ljuskällor med nyare optik reflekterar helt enkelt mer ljus. De håller dessutom längre och innehåller väsentligt mindre mängder kvicksilver. Genom att byta ut delar av den befintliga belysningen och intergrerera ny styrutrustning till belysningsanläggningen kan Ni spara upp till 80% av Er energikostnad. Därtill blir Ni också mer miljövänliga.